1 rondreis-florida

To do in Florida

Heb je plannen voor een rondreis Florida? Dan wil je natuurlijk weten wat je allemaal in deze zuidelijke staat kunt doen en zien. Florida heeft als bijnaam ‘The Sunshine State’. Geniet zeker van de zonnige dagen op het strand, maar ga ook zeker op pad om deze staat te ontdekken. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Florida? Lees gauw verder! 

Everglades National Park

Helemaal in het zuiden van Florida ligt een uitgestrekt moerasgebied. In Everglades National Park vind je in de moerassen vele diersoorten. Je vindt er bovenal veel alligators, maar ook slangen en vogelsoorten zoals pelikanen. Met een eco-vriendelijke excursie kun je van de moerassige landschappen genieten en zeer dicht bij het ‘wildlife’ komen. Deze excursies verlopen meestal met een zogeheten airboat. Dit is een speciaal ontworpen moerasboot waarmee een parkranger je rondvaart. Het is een bijzonder moment wanneer je enorm dicht bij een alligator komt! 

Miami

Miami is dé stad van Florida. Er is hier zo enorm veel te beleven! Allereerst de stranden. De populairste zijn South Beach en Miami Beach. Bij deze stranden vind je in de avond ook veel vertier met discotheken en bars. Dan heb je ook verschillende wijken met ieder een eigen uitstraling. Tot de bekendste wijken behoren het Art Deco District met veel gebouwen in Art Deco stijl en Little Havana waar het lijkt alsof je in Cuba bent. Neem ook zeker een kijkje bij de Ocean Drive. De jetset komt hier maar al te graag op af. Zo zie je hier haast iedere minuut peperdure auto’s voorbij rijden. Het is hier zien en gezien worden!

Crystal River

Crystal River ligt aan de westkust van Florida. In dit kleine plaatsje kun je iets bijzonders doen. Je vindt hier namelijk veel warmwaterbronnen. In deze bronnen zwemmen veel zeekoeien. De zeekoeien zijn erg tam en zwemmen graag met je mee. Met een snorkelset kun je onder water met deze grote zeedieren zwemmen. Je kunt ook een kano huren en door het heldere water naar de zeekoeien kijken.

Orlando

In Orlando wordt iedereen weer even kind. Orlando heeft de meeste water- en pretparken van héél Amerika. Zo kun je in Orlando naar de Disney-parken en Universal Studio’s. Met een meerdaagse pas kun je verschillende pretparken bezoeken. Net buiten Orlando ligt het Kennedy Space Center. Hier leer je alles over de ruimtevaart met een rondleiding over dit NASA-complex. Bewonder onder andere astronauten en lanceerplatformen. Wist je dat je in Orlando ook goed kunt shoppen. Orlando heeft grote shoppingmalls waar je zeker je slag kunt slaan. 

Key West

Key West is het meest zuidelijke puntje van Amerika. Key West is onderdeel van de Florida Keys, een eilandengroep ten zuiden van Florida. Een reeks van tropische eilanden zijn met elkaar verbonden via de Overseas Highway. Maak een geweldige roadtrip naar diverse eilanden om uiteindelijk bij het zuidelijkste puntje uit te komen: Key West. Op dit prachtige eiland kun je onder andere naar het Ernest Hemmingway huis, het Shipwreck Museum en natuurlijk naar de zonovergoten stranden vol palmbomen.

Wil je een rondreis Florida boeken? Vraag advies aan een Amerika specialist!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.