Amerika

Een reis naar Amerika gepland? Zó bereid je je goed voor

Staat er een reis naar Amerika op de planning? Wat een geweldig vooruitzicht. Het prachtige land leent zich uitstekend voor een mooie rondreis; van afwisselende landschappen naar grote wereldsteden. Allerlei bezienswaardigheden waarbij je je ogen kunt uitkijken. Een goede voorbereiding is bij zo’n reis het halve werk. Door je goed voor te bereiden op de reis, voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Benieuwd waar je op moet letten bij een rondreis door Amerika? Je leest het in deze blog.

ESTA formulier

Zorg allereerst voor het ESTA formulier. Dit is een formulier dat je moet invullen voordat je naar Amerika gaat en hiermee word je geregistreerd als bezoeker van het land. Dit formulier kun je online invullen.

Bezienswaardigheden

Door een goede planning te maken en je in te lezen in het land, ga je goed voorbereid op pad. Het kan erg handig zijn om globaal te weten waar je heen gaat elke dag en welke bezienswaardigheden je allemaal wil bekijken. In Amerika zijn dat er natuurlijk ontzettend veel! Denk bijvoorbeeld aan de wereldsteden New York of Las Vegas. New York is een van de meest bekende steden van het land. Je kunt er onder meer het Empire State Building bezoeken, en het altijd levendige Times Square, Broadway of het groene Central Park. Vanzelfsprekend is het Vrijheidsbeeld ook een hoogtepunt van de stad, evenals het 9/11 Memorial, waar eerst de Twin Towers stonden. Dit bezoek zal zeker veel indruk maken. Maar ook de prachtige nationale parken, zoals Yosemite National Park, Yellowstone National Park of Death Valley National Park. Ook de grote Rocky Mountains, de Niagara Falls, Alcatraz en de route 66 zijn bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn.

Met de auto

Amerika is erg groot. Hierdoor is het eigenlijk jammer is om maar één plek van het land te bezoeken. Er zijn zoveel bezienswaardigheden in het land en gelukkig is het goed mogelijk om verschillende bestemmingen met elkaar te combineren. De auto is daarvoor een

ideale manier om veel van het land te kunnen zien. Zorg daarbij wel voor een goede navigatie. Je kunt ervoor kiezen om deze voorafgaand aan je reis al aan te schaffen in Nederland, of je kunt er een huren bij de autoverhuurder. Dit kan je namelijk veel geld besparen.

Tanken

Wanneer je met de auto door het land gaat reizen, zul je ook regelmatig gaan tanken. Onze tip is om dat niet te doen bij de nationale parken, omdat de tankstations daar een stuk duurder zijn. Doe dit dus al een stuk voor het park, want dat zal je veel geld schelen. Wel

is het belangrijk om in het park zelf wel de tank vol te hebben, omdat de tankstations in de parken zelf schaars zijn.  

Betalen

In Amerika is betalen met een creditcard heel gebruikelijk. Veel Nederlanders moeten hier dan ook aan wennen, omdat wij meestal met onze pinpas betalen. Wanneer je naar Amerika gaat, zorg er dan dus voor dat je een creditcard meeneemt en dat daar genoeg geld op staat. Je hebt de creditcard bijvoorbeeld nodig bij het huren van een auto als je dat online doet, of als je een hotel wil boeken.

Een fijne reis gewenst! Geniet van de States!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.