New York

Kijk je ogen uit in New York

New York wordt ook wel de Big Apple genoemd, of The City That Never Sleeps. Vooral dat laatste is helemaal waar. New York is misschien wel de meest levendige stad van de Amerika omdat er 24 uur per dag wel iets te beleven is. Het is niet voor niets dat in vrijwel iedere periode van het jaar er veel toeristen er voor kiezen om deze stad te gaan bezoeken. Zelfs in vijf dagen in deze enorme stad kun je zo veel zien dat je dat de rest van je leven niet meer zult vergeten. Een trip naar New York zal je altijd bijblijven.

Volop bezienswaardigheden in New York

Veel bezienswaardigheden in New York ken je van tv. Veel films en series worden deels in New York opgenomen. Denk het Vrijheidsbeeld, het enorme beeld dat vroeger door de Fransen cadeau is gedaan als teken van vriendschap. Of Times Square, het bruisende middelpunt van de stad dat bekend is vanwege de grote, verlichte billboards. Bekende plekken zijn ook Central Park en Fifth Avenue. Central Park is het grote park dat midden in Manhatten staat. Een apart gezicht want de rest van Manhatten bestaat voornamelijk uit grote gebouwen. Fifth Avenue is de grootste winkelstraat van de stad. Veel winkels om heerlijk te shoppen vind je hier, van leuke kleine boetiekjes tot aan grote modegiganten zoals Gucci en Tommy Hilfiger.

Vliegen naar New York

Vanuit Nederland doe je er ongeveer zes uur over om met het vliegtuig aan te komen in New York. Deze stad heeft meerdere vliegvelden waar je naar toe kunt vliegen. Zo is John F. Kennedy Airport het grootste vliegveld van de stad, maar wordt ook Newark Airport veel gebruikt. Vanuit Nederland zijn er verschillende vliegtuigmaatschappijen waar je voor kunt kiezen als je vliegt naar New York. Het is aan te raden om vliegtickets naar New York online goed te vergelijken. De prijzen per dag en per maatschappij kunnen namelijk ver uit elkaar liggen. Check online de datum wanneer je wil vliegen, en bekijk bij welke maatschappij je het voordeligst uit bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *