De gouden tip voor Amerikaanse toeristen


In tegenstelling tot Amerika, is Nederland maar een heel klein land. Het is daarom zonde dat veel (Amerikaanse) toeristen die het land bezoeken zich vaak beperken tot één plaats of één provincie. Door simpelweg een auto te huren, kan in de dagen dat hier verblijft wordt zoveel van het land bekeken worden. Bovendien kent Nederland ondanks zijn grootte, wel een grote diversiteit aan landschap, cultuur en architectuur. Zo is het vlakke land van Friesland weer heel anders als het gebergte in Limburg. Toeristen zouden daarom na aankomst op het vliegveld meteen een auto moeten huren, via bijvoorbeeld car rental Schiphol, en erop uit moeten gaan. Welke plaatsen ze dan het beste zouden kunnen bezoeken? We geven hieronder een paar opties.

De wadden eilanden

De wadden eilanden zijn kleine parels van Nederland. Met de grote stukken ongerepte natuur, prachtige duinen en rustige witte stranden is dit misschien wel één van de leukste plekken om te bezoeken als toerist zijnde. Het geeft je een hele andere kijk op Nederland en de eilanden worden te vaak nog over het hoofd gezien. Vanaf Amsterdam kun je het beste naar Den Helder rijden met de auto om vanuit daar de boot richting Texel te pakken. Mocht je nou naast de wadden eilanden het hoge noorden ook willen verkennen? Dan zou je naar Schiermonnikoog, Terschelling, Vlieland of Ameland kunnen gaan. De havens richting deze eilanden bevinden zich allemaal in Friesland en is zeker de moeite waard. Indien er tijd voor is raad ik alle toeristen aan om alle eilanden te bezoeken, omdat elk eiland zijn eigen charmes heeft en totaal niet op elkaar lijken. Dit is vanuit Amsterdam prima te doen

Kinderdijk


Mocht je nou aankomen in de buurt van Rotterdam, zou je gemakkelijk via rent a car Rotterdam een auto kunnen huren en de omgeving van Zuid-Holland kunnen gaan verkennen. De beroemde Kinderdijk is dan wel echt een must. Deze molens zijn een echt oer-Hollands gezicht en zijn voor toeristen een super leuke bezienswaardigheid. Er kan onder andere een rondvaart geboekt worden, waarbij je op en af kan hoppen. Bovendien kun je museummolens bezoeken die je meer vertellen over de geschiedenis van de molens en de Nederlandse cultuur. De molens dienen als eeuwenoude wapens tegen onze worsteling met het water.

Het zuiden

Ook vanuit Eindhoven Airport kan gemakkelijk het zuiden verkent worden. Je zou de provincie Brabant en al zijn Bourgondische pracht en praal kunnen gaan ontdekken. Toch is Limburg daarbij ook zeker de moeite waard. Al is het alleen al voor de mooie gebergten en leuke herberg huisjes.
Al met al, dus genoeg te doen voor een (Amerikaanse) toerist in ons kleine kikkerlandje. Je bent er niet zomaar op uitgekeken.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.