Tips voor een zorgeloze reis

Bent u van plan om naar Amerika te gaan? Een rondje aan de westkust richting Los Angeles en San Francisco of aan de oostkust met New York en Boston? Dan wilt u lekker genieten en zeker weten dat het allemaal goed geregeld is. Daarvoor hebben we voor u enkele tips op een rijtje gezet.

Reisverzekering controleren
Heeft u een doorlopende reisverzekering? Dan is het aan te raden om nog even goed te kijken naar de dekking. Heeft u deze standaard op Europa staan? Dan moet u voor uw reis naar Amerika nog wat regelen. U moet de dekking aanpassen naar werelddekking. Bij sommige verzekeraars kunt u dit online heel makkelijk regelen, anderen kunt u beter even bellen. Maar er is meer dan alleen een reisverzekering die u even moet controleren. Want wat dekt uw zorgverzekering standaard? Niet alle zorgkosten worden standaard gedekt door uw zorgverzekering. In dat geval kunt u dit ook beter opnemen in uw reisverzekering. Het is wel even een klusje, maar alleen dan weet u zeker dat u goed verzekerd op reis gaat. En dat is toch wel prettig als u naar de andere kant van de wereld gaat.

ESTA aanvragen
Uw reisverzekeraar of uw luchtvaartmaatschappij heeft u hier waarschijnlijk ook over geinformeerd. Als u naar Amerika toe gaat dan moet u online een ESTA aanvragen. Zonder deze ESTA komt u het land niet in. U kunt dit al ruim van tevoren aanvragen en regelen. Dat scheelt u weer wat vakantiestress. En als het u een prettig gevoel geeft dan kunt u ook bij het Ministerie van Buitenlandse zaken aangeven dat u in Amerika bent. Mocht er dan wat gebeuren dan weten ze waar u bent en kunnen ze wellicht iets voor u betekenen.

Maak een lijst
Maak ruim van tevoren een lijst met spullen die u mee wilt nemen of dingen die u nog moet regelen. Een reis naar Amerika vraagt meestal wel wat uitzoekwerk. Neem daar de tijd voor en begin daar enkele weken van tevoren mee. Dan kunt u op de dag van vertrek tenminste echt met een gerust hart op pad.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.