Studeren in Amerika

Amerika, al vanaf jongs af aan zie je de glamour op tv en zou je zo graag eens binnen willen kijken bij een van de grote universiteiten. Amerika staat ook in de top 5 van meest populaire landen waar Nederlandse studenten heen gaan. Tegenwoordig zoeken dan ook steeds meer studenten het avontuur op en lijkt het wel of iedere student wel eens in het buitenland een studie heeft gevolgd.

Mogelijkheden:

Amerika is een populaire studie bestemming en je kunt al vrij vroeg naar Amerika om te studeren. De eerste mogelijkheid waar veel gebruik van gemaakt word is om naar een High-School in Amerika te gaan. Dit kan al vanaf 14 jaar maar word meestal gedaan na het afronden van de VMBO / HAVO of VWO. Vervolgens kun je ervoor kiezen om op alle niveau’s je vervolg studie te gaan doen in Amerika. Zo kun je kiezen voor een Vocational School (College) wat overeenkomst met het MBO of je kiest voor het hogeronderwijs op een universiteit. Hierin zien we dat het een veel gemaakte keuze van studenten is om na het behalen van een Bachelor in Nederland te kiezen voor een Master in Amerika.

Voordelen van een Studie in Amerika

De kwaliteit van de studies in Amerika is erg hoog. Hierdoor heb je al snel een voorsprong op de arbeidsmarkt. Ook til je je niveau van Engels naar een hoger level. De persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt terwijl je studeert in het buitenland is ook erg groot. Ook leer je veel over verschillende culturen, omdat er genoeg internationale studenten vanuit de hele wereld te vinden zijn op de scholen.

Het is ook mogelijk verkorte trajecten te volgen. Hierbij kun je je bachelor binnen 2 tot 5 jaar halen en je master is haalbaar binnen 1 tot 2 jaar. Er is een eindeloos aanbod aan studies. Ook is het mogelijk zelf de samenstelling van je opleiding te kiezen. Dit is vooral goed voor wanneer je geïnteresseerd bent in meerdere studies. Ook worden de meeste studies op meerdere scholen aangeboden, dus er is ook genoeg keus uit bestemmingen.

American way of living

De sfeer die op Amerikaanse scholen hangt is vooral het samen zijn. Er worden vaak buitenschoolse activiteiten georganiseerd en rondom de grote sportwedstrijden wordt ook altijd veel georganiseerd. Een tip voor een echte succesvolle studie tijd in Amerika is dan ook om actief deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten. Dit is een voorbeeld van de echte ‘’ American way of living’’. Je maakt kennis met de grote verscheidenheid en grote porties eten. Ook kun je je eindeloos vermaken in de shopping malls, bioscopen en de immens grote pretparken. Buiten je studie om heb je nog genoeg tijd om erop uit te gaan,  dus doe dit zeker. Voor wanneer je erg geïnteresseerd bent en misschien zelfs wel naar Amerika wil migreren, is studeren een goede stap om te ontdekken of dit iets voor je is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.