rondreis Amerika

De grote Amerikaanse droom: route 66

Route 66 is de meest iconische weg in Amerika. Deze avontuurlijke snelweg is het onderwerp geweest van vele liedjes, films en boeken. De droom die mensen associëren met Route 66 is een manier van leven en een filosofie die het nemen van risico’s viert om het leven op je eigen voorwaarden te leven. Het is de bekendste roadtrip van de wereld en dat is niet voor niks. Je vindt op deze route alles: natuur, steden en andere bezienswaardigheden! Ga je op rondreis door Amerika, neem dan route 66 zeker in overweging.

Waarom een rondreis door Amerika?

Amerika is een spectaculair land met veel verschillende locaties en mensen uit verschillende culturen. Een van de meest lonende dingen van reizen naar Amerika is het ervaren van de unieke schoonheid en grootsheid ervan.

Amerika staat al heel lang op mijn bucketlist, dus toen ik eindelijk de kans kreeg om te gaan, wist ik dat het een onvergetelijke ervaring zou worden. Er is zoveel in dit land dat ik wilde zien: de Grand Canyon, de Great Lakes, Yosemite Valley, Hollywood sign en nog veel meer.

Een rondreis Amerika is een geweldige manier om meer te weten te komen over het land, de geschiedenis en de vele verschillende culturen. Ik koos ervoor om naast mij verblijf in Amerika ook een rondreis te maken en wel op route 66. Een beslissing waar ik nog geen moment spijt van heb gehad!

Route 66: dé route

Route 66 is een historische snelweg die de continentale Verenigde Staten van oost naar west doorkruist. Het strekt zich uit van Chicago, Illinois in het noorden tot Santa Monica, Californië in het zuiden.

Route 66 wordt sinds 1926 als route gebruikt toen het als zodanig werd aangewezen door de president van de Verenigde Staten – Herbert Hoover. De route wordt ook wel “The Main Street of America” genoemd.

Route 66 wordt vaak een van de beroemdste snelwegen van het land genoemd en trekt jaarlijks veel toeristen. Deze snelweg werd op 27 oktober 1986 voor zijn status goedgekeurd en omvat in totaal 21 staten.

Een route met alles erop en eraan dus. Hierdoor is het ook erg geschikt voor toeristen. Vele bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken vanaf deze route. Amerikanen houden niet van lopen en daarom is er altijd een parkeerplaats in de buurt!Wil je dus van alles wat zien in Amerika? Kies er dan voor om de route 66 te rijden tijdens jouw rondreis Amerika. Wat je na deze reis allemaal hebt gezien had je voor geen goud willen missen!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.