met de camper door amerika

Met de camper door Amerika, dit moet je weten

Ga jij binnenkort een reis maken met de camper door Amerika? Te gek! Lees vooral verder, want in dit artikel vertellen we alles dat je moet weten voor dat je op reis gaat. Het camper leven in Amerika is heerlijk, ultiem gevoel van vrijheid op de weg! Er zijn voldoende faciliteiten om gebruik van te maken zoals overnachtingsplekken en vulpunten. Het is een van de meest populaire manieren om dit prachtige en veelzijdige land te ontdekken.

De afstanden zijn groot

Met de camper door Amerika is wel even wat anders dan reizen door Europa. De afstanden zijn enorm groot. Omdat je vaak veel wil zien tijdens je vakantie, ligt het gevaar op de loer dat je een te grote afstand wil rijden op 1 dag. Neem dus voldoende pauzes gedurende de dag. Aangeraden wordt om de 2 uur te stoppen. In Amerika moet het geen probleem zijn om mooie picknickplaatsen te vinden onderweg, want het land is erop ingericht om met de camper doorheen te reizen. 

Er wordt met andere maten gemeten

In Amerika wordt de snelheid niet aangegeven in kilometer per uur, maar in mijlen per uur. 1 mijl per uur is ongeveer 1,6 kilometer per uur. Een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur zal je dus niet tegenkomen. Een maximumsnelheid van 60 mijl per uur dan weer wel (dit komt op ongeveer hetzelfde neer. 


Ook de temperatuur wordt anders gemeten. In Europa zijn wij gewend om met graden Celsius te meten, maar in Amerika wordt Fahrenheit gebruikt. Aangezien het in de zomer op veel plaatsen in Amerika erg heet kan worden, is het fijn te weten waar je rekening mee kunt houden. 100 Fahrenheit is ongeveer 38 graden Celsius. 

Ook bij het tanken moet je rekening houden met andere cijfers. Er wordt niet in liters getankt maar in gallons. Een gallon is ongeveer 3,8 liter. 

Zin in nog meer camper inspiratie? Erik en Lisa van Reisstel.nl helpen je graag verder op weg. 

Kies de supermarkten zorgvuldig

Het aanbod in supermarkten loopt in Amerika nogal uiteen. Je hebt natuurlijk de welbekende “Walmart”, waar in het algemeen de keuze reuze is. En zo zijn er uiteraard nog een aantal van deze grote supermarktketens. Maar reis je naar wat kleinere dorpjes dan kom je lang niet altijd zulke uitgebreide supermarkten tegen. Vaak is er een kleinere buurtsupermarkt en zijn er eigenlijk altijd wel fastfoodketens te vinden. In de kleinere buurtsupermarkten is lang niet altijd een uitgebreid aanbod in versproducten. Houd er rekening mee dat er veel ingevroren producten zijn. 

Wees voorbereid op pech onderweg

Juist omdat de afstanden zo groot zijn in Amerika, kan het voorkomen dat je pech onderweg krijgt met de camper op een stuk waar het net heel rustig is. De kans dat direct iemand te hulp kan schieten is dan niet groot. Wees hierop voorbereid door zelf wat kennis op te doen en eventueel in staat te zijn onderdelen te vervangen. Uiteraard wordt bij de meeste camperverhuurbedrijven in Amerika een verzekering aangeboden waarbij je 24/7 recht hebt op pechhulp.

Sluit een goede verzekering af

Wellicht onnodig om te vermelden, maar het afsluiten van een goede verzekering is essentieel. Bij de meeste camperverhuurders wordt in de basisverzekering een goed dekkende WA-verzekering aangeboden, maar toch is het goed hier scherp op te zijn. Het laatste wat je wil tijdens je vakantie is natuurlijk betrokken raken bij een ongeluk. Als het dan gebeurt, kan alles maar beter goed geregeld zijn want in Amerika lopen de bedragen snel op. Let ook op het eigen risico bedrag dat je moet betalen bij bijvoorbeeld een aanrijding. 

Neem een creditcard mee op pad

In Amerika kun je lang niet overal betalen met de reguliere betaalpas. Als je deze pas al gebruikt, zet hem vooraf dan op ‘wereld dekkend’, anders werkt deze niet. Toch raden we aan creditcard mee te nemen. Dit is veruit de meest eenvoudige manier om betalingen te verrichten in Amerika. Daarnaast komt het vaak voor -wellicht ook bij het huren van de camper in Amerika- dat er een borg betaald moet worden met de creditcard. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.